Microsoft afslører endelig hvilke data Windows 10 virkelig indsamler

Home / Domæner, hosting og online / Microsoft afslører endelig hvilke data Windows 10 virkelig indsamler

Microsoft har været holdningsansvarlig for Windows 10 vedrørende privatsfæreanliggender i næsten 2 år nu og det lader til at selskabet langt om længe har fattet beskeden og er forberedt på at handle. Fra og med i dag opdaterer Microsoft sin privatsfæremeddelelse og udsender information om de data, den indsamler som del af Windows 10.

”For første gang har vi udsendt en fuldstændig liste over de diagnostiske data, som er indsamlet på Basic niveau”, forklarer Windows leder Terry Myerson i en blog post fra selskabet. Vi leverer også et detaljeret resumé af de data, som vi indsamler fra brugere af både Basic og Full diagnosticeringsniveauer”.

Microsoft introducerer bedre kontrolforanstaltninger omkring deres Windows 10 dataindsamlingsniveauer i den nyeste Creators Update, som i det store og hele vil starte med at fremkomme næste uge. Kontrolforanstaltningerne gør det muligt for brugere at skifte mellem dataindsamling på basalt og på højniveau.

Microsoft udsender sine dokumenter med detaljeret redegørelse for Windows 10’s dataindsamling på firmaets TechNet site og har planer om at levere mere information i fremtiden. ”Vi vil også dele yderligere information om, hvorledes vi vil sikre, at Windows 10 er i overensstemmelse med European Unions General Data Protection Regulations”, siger Marisa Rogers, Microsofts Windows and devices privatsfærefunktionær.

Den reelle test angående Microsofts dokumentationer vil være, om de går vidt nok til at berolige bekymringer om privatsfære i forbindelse med Windows 10. Sidste måned påstod et antal beretninger, at Windows 10 har en indbygget keylogger og der har været lignende bekymringer om spil og averteringssupportede versioner af Solitaire.

Alle disse bekymringer har lagt pres på myndighederne for at grave dybere i Microsofts fremgangsmåder i forbindelse med Windows 10. Frankrig beordrede Microsoft til at stoppe med at spore Windows 10 brugere og vagthunde fra European Unions databeskyttelse advarede tidligere i dette år om, at Microsofts Windows 10 Creator Update ændringer ikke er vidtgående nok.

Electronic Frontier Foundation har også for nyligt anklaget Microsoft for at ignorere brugervalg og privatsfære i forbindelse med Windows 10, men det er ikke klart hvorvidt EFF har ændret sin holdning ved de nyeste Creator Update ændringer.

Ligegyldig hvad, så har alle disse bekymringer skabt en stemning af usikkerhed omkring Windows 10 og om hvorvidt man kan stole på, at den ikke sporer brugere. Microsoft håber endeligt at tage fat på nu, men det vil være op til regulatorer og forkæmpere for privatsfære at grave ned i dokumenterne og afgøre hvorvidt Microsoft virkelig er gået langt nok.

Sådan beskytter du din data i Windows 10 – PCMag.com